06 - 1302 6992 info@pdct.nl

Pas zag ik het weer voorbij komen in een reclame voor een persoonlijke effectiviteitstraining: “Accepteer eens een compliment”. Ja, een leuke oneliner die voor een groot publiek herkenbaar zal zijn, dus ideaal om te gebruiken in een reclame. Maar kun je leren een compliment te accepteren? In de meeste trainingen wordt gewerkt met het aanleren van vaardigheden, dus op het moment dat je een compliment krijgt, zo iets te zeggen als “Dank je wel”. En natuurlijk is dit het meest gewenste gedrag, maar voor mij geldt de vraag: waarom moeten we deze vaardigheid trainen en zit het niet standaard in ons systeem?

Welke reactie geef jij op een compliment?duim omhoog
Allereerst kun je eens gaan kijken welke reactie je normaal gesproken zelf geeft als je een compliment krijgt. Stel je krijgt een compliment, wat doe je dan? Wellicht herken je jezelf in één of meer van de volgende reacties:

  • Je loopt hard weg en je weet je geen houding te geven;
  • Je gaat zitten vissen naar meer complimenten maar blijft een ontevreden gevoel houden;
  • Je bagatelliseert het compliment met “ik had gewoon geluk” of ”alles zat gewoon mee”;
  • Je reageert met de opmerking: “ach, iemand moet het doen”;
  • Je bent er van overtuigd dat je prestatie ermee te maken heeft dat je de lat te laag gelegd hebt;
  • Je vindt zelf dat je niet precies dat gehaald hebt wat je wilde halen, het was net te veel of net te weinig, maar net niet goed genoeg

Let er gewoon eens op: wat is mijn natuurlijke mechanisme om om te gaan met complimenten, maar ook: hoe gaat mijn omgeving er mee om als ik eens een (welgemeend!!) compliment uitdeel. En je zult zien: in 90% van de gevallen zal je één van bovenstaande reacties krijgen.

Waar komt het vandaan?
Als je eenmaal bewust bent welke reactie je automatisch geeft, is het goed om eens te kijken hoe het komt dat je deze reactie geeft. Vaak is de basis voor dit aangeleerd gedrag te vinden in de opvoeding, maar ook wel in gebeurtenissen die in ons leven voorbij gekomen zijn en grote indruk hebben achtergelaten. Als je je vervolgens bewust kunt worden dat je reageert vanuit een automatisme en niet vanuit een reactie op een signaal, kun je eens proberen je reactie wat om te buigen. Kijk eens of je werkelijk hoort wat iemand zegt, dat je begrijpt wat degene die jou het compliment geeft je nu eigenlijk bedoelt te zeggen. Wees nieuwsgierig, vraag door zodat je zeker weet wat er gezegd is. En pak het compliment aan, want uiteindelijk laat je jouw bezoek op je verjaardag ook niet met een cadeautje in zijn handen staan als degene het wilt geven.

Geef eens een compliment!
Wil je meer weten over hoe mensen reageren op complimenten? Ga er gewoon eens wat uitdelen, maar let er wel op dat je ze alleen uitdeelt als je het echt meent. En waarschijnlijk zal je merken dat dit net zo moeilijk kan zijn als het echt ontvangen van complimenten!

Meer weten hoe het bij jou werkt, of binnen jouw team of organisatie? Bel (06-1302 6992) of mail (info@pdct.nl) me!

Pin It on Pinterest